Nieuws
30 juni 2020
Minder technologie, meer business
Prachtige innovaties voor een duurzame toekomst liggen op de plank, maar technologie alleen zorgt niet direct voor nieuwe banen of toegevoegde waarde in de markt. Daarvoor moet de stap naar business gemaakt worden. Alleen op die manier kunnen we uitgroeien naar een circulaire en biobased economie.29 juni 2020
EindGoed GrasGoed
Het GrasGoed project is succesvol ten einde gekomen en wij delen graag de resultaten met je. Centre of Expertise Biobased Economy heeft in dit project veel betekend op het gebied van inventarisatie, LCA, LCC, GIS, economische analyses en online leermodules.23 juni 2020
International Business students going biobased
Last Tuesday it was show time! 14 student teams of International Business Studies HZ presented their innovative and biobased ideas of their course to the partners; Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) and Biobased Innovation Garden Rusthoeve.18 juni 2020
Duurzaam BBQ’en met CharcoTec
Heb je wel eens nagedacht hoe duurzaam het houtskool op jouw BBQ is? Hiervoor worden gebieden ontbost en het proces om houtskool te maken is milieuvervuilend. CharcoTec maakte er hun business van om deze processen te verduurzamen en te zoeken naar alternatieven voor hout.16 juni 2020
Green Chemistry I-lab
Vandaag ontving de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom de status van iLab vanuit ChemistryNL. Dit Innovation Lab is dé landingsplaats in Brabant en Zeeland waar jonge en innovatieve start-ups hun duurzame ideeën versneld en laagdrempelig kunnen ontwikkelen en opschalen. De eerste klant is een feit: Bionative Industries dat een biobased plasticvervanger ontwikkelt die 100% afbreekbaar is in water.11 juni 2020
OPINIE: Zeeuws Zeewier: een bron van eiwitten en bioactieve componenten
Op een mooie zomer middag bestel je in een strandtent een rijk gevulde maaltijdsalade en vervolgens krijgt je tot je verbazing een pluk gemengd zilt zeewier op een bord geserveerd. Dat zou toch, naar wij vermoeden, op zijn minst stuiten op enige weerzin bij velen van ons! Toch zullen we ons consumptiepatroon de komende jaren aan moeten passen en met elkaar een oplossing moeten vinden voor het wereldwijde voedselprobleem.7 mei 2020
Artikel PHA uit rioolwater gepubliceerd!
Michiel Michels, Guilherme de Souza Reis, Gabriela Fajardo, Ischa Lamot en Jappe de Best werkten afgelopen tijd aan een artikel over PHA uit rioolwater. Dit in het kader van het Interreg Nort-West Europe project WOW!.26 maart 2020
CO₂ – een zegen voor de bouw?
Kan ‘bouwen’ CO2 uit de lucht halen? De op het eerste zicht absurde vraag wordt met verve beantwoord door de Avans minor CO2-negatief ontwerpen. De Minor is het product van een samenwerking tussen de Academie voor Bouw & Infra, het CoE BBE én het lectoraat Biobased Bouwen o.l.v. lector Willem Böttger.23 maart 2020